« Kā zivs... ūdenī | Home | Jūlija piezīmes »

Saglabāsim trofejas

Bieži ārzemēs, apmeklējot dažādas ar makšķerēšanu saistītas iestādes, klubus, atpūtas namus vai vienkārši viesos pie makšķerniekiem vai medniekiem,
esmu apbrīnojis viņu trofeju kolekcijas, kuras visdažadākajos veidos autori ir iemanījušies saglabāt. Pie tam šīs trofejas parasti tiek saglabātas ļoti labā līmenī,
gan kā skaisti noformētas fotogrāfijas, gan izbāžņu vai atlējumu (mulāžu) formā. Pie tam, ja runa iet par izbāžņiem un mulāžām, parasti izmantojot profesionālu speciālistu -
taksidermistu pakalpojumus.
Uzklikšķini!Uzklikšķini!Uzklikšķini!
Lai gan esmu nereti manījis arī mūsmāju makšķernieku interesi par trofeju sagatavošanu, līdz šim man bija iespaids, ka Latvijā zivju trofeju saglabāšana ir tādā amatieru līmenī un tā īsti ar šo nodarbi neviens neaizraujas. Tāpēc zināms pārsteigums man bija Sarmītes studijas sadarbības piedāvājums. Pirmie iespaidi, kas palika no pirmās tikšanās ar studijas īpašnieci, bija optimistiski. Sarmītes demonstrētie izbāžņi bija noformēti augstā līmenī un, manuprāt, varētu raisīt nopietnu makšķernieku interesi.
Tā kā Latvijas čempionātos dalību ņem un valsts izlašu sastāvos darbojas paši kvalificētākie makšķernieki bet federācija reģistrē Latvijas rekordzivis, studijas piedāvājums raisīja abpusēju interesi. Lai labāk saprastu tālākās sadarbības ceļus, vienojamies, ka jau šogad veiksim pirmos soļus sadarbības virzienā. Piemēram, ar Sarmītes studijas gādību rekordzivju autori varēs saņemt ne tikai rekordzivs atzīšanas rakstu, bet, ja būs interese, arī trofejas galvas izbāzni.
Te vietā piebilst, ka kvalitatīva izbāžņa izgatavošanā liela nozīme ir arī paša pasūtītāja aktīvai un pareizai līdzdalībai.
 
09. 07. 2009.

  Seko jaunumiem Facebook



Komentāru nav



(optional field)
Ieraksts nepieciešams tikai, lai šeit neparādītos automātisku komentāru sūtījumi.
Personīgo informāciju saglabāt?
Informācija.Visi html tagi tiks dzēsti . Izņēmums ir <b> and <i>. Saiti var izveidot, komentārā ierakstot url vai e-pasta adresi.
 
© Copyright JST 2017-2020. All rights reserved.